
Relatiebeheer
De Academie voor Ambulancezorg wil de duurzame relatie met de RAV’s onderhouden en verder uitbouwen om inzicht te creëren in de wensen en behoeften van haar klanten. Alle RAV’s zijn bezocht en zijn hun wensen ten opzichte van de Academie geïnventariseerd. Aan een aantal van deze behoeften/wensen is direct gehoor geven. De overige wensen en behoeften worden in 2020 waar mogelijk opgepakt. Uiteraard vindt er zorgvuldige terugkoppeling aan de RAV plaats.
BMH
BMH-professionals (Bachelor Medisch Hulpverlener) kunnen deelnemen aan de nascholingsprogramma’s binnen de Academie. De scholingsproducten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van de BMH.
Daarbij biedt de Academie de BMH’s de kans om deel te nemen aan het aan het Landelijk Assessment Ambulancezorg (LAA).
In 2019 is de Academie voor Ambulancezorg met een haalbaarheidsonderzoek gestart naar de mogelijkheid om een landelijk trainee-traject voor de pas afgestudeerde BMH’s in te richten. Dit wordt in 2020 verder uitgewerkt.
ROC-tweedaagse
In het eerste kwartaal 2019 organiseerde de Academie voor de Regionale Opleidingscoördinatoren (ROC’s) de ROC-tweedaagse. Deze twee dagen stonden in het teken van het delen van kennis en inspiratie opdoen.
Er werden diverse workshops aangeboden die gevolgd konden worden en de aanwezigen werden bijgepraat door sprekers over onderwerpen als CZO flex level en de EPA’s in de ambulancezorg.

Proactief en wendbaar inspelen op sectorale- en individuele wensen en opleidingsbehoeften.
Martijn Forrer, Programmaleider
Bedrijfsmagazine
Met grote trots presenteerden we in oktober 2019 het bedrijfsmagazine van de Academie voor Ambulancezorg.
Doel van het magazine: de medewerkers, de sector en studenten van HBO-V’s en BMH’s op een authentieke en informele manier bekend maken met onze nieuwe missie & visie en de bijbehorende kernwaarden.
In het magazine komen medewerkers, studenten, en diverse personen uit de sector aan het woord over hun kijk op de missie & visie en drie kernwaarden in relatie tot de Academie.

De opleiding sluit aan op de praktijk, geen onnodige dingen waar je de kennis en kunde al van hebt.
Student initieel
Sociaal intranet
De Academie heeft het verbinden met en van haar medewerkers hoog op de agenda gezet. Hiervoor is in mei 2019 een sociaal intranet geïntroduceerd waar alle medewerkers toegang tot hebben. Met dit intranet vindt efficiënte en eenduidige, formele en informele communicatie met alle medewerkers plaats. Daarnaast vindt ook formele en informele communicatie met collega’s onderling via deze weg plaats.
OGS+ platform
Begin 2019 is een forum voor OGS+ (Optische en Geluidssignalen) instructeurs uit de ambulancezorg ingericht voor het uitwisselen van kennis en ervaringen. Dit zorgt voor meer afstemming en uniformiteit in de rijvaardigheidstrainingen binnen de ambulancezorgsector. Vanuit de OGS+ instructeurs is er veel behoefte aan een intensievere samenwerking en de Academie voor Ambulancezorg speelt hier graag een faciliterende rol in. Er is behoefte aan een netwerkbijeenkomst onder andere om te brainstormen over hoe de toekomst er voor de OGS+ instructeur uit moet zien. Eind 2019 is de organisatie voor zo’n bijeenkomst in gang gezet.

Zorg voor eenduidig rijgedrag, door met alle OGS-ers samen te werken.
Ab Schaaphok, docent rijvaardigheidsonderwijs